Fakta om:

Nørre Nebel

Nørre Nebel ligger så naturskønt, som man kan tænke sig i det vestjyske. Lige sydvest for byen ligger Blåbjerg Plantage med stier til både gåture, løb og mountainbike. Fortsætter du lidt videre mod vest rammer du de brede hvide sandstrande, som lokker med bølgeskvulp og badevand. Mod syd ligger naturperlen Filsø, mens Ringkøbing Fjord venter mod nord.

Byen er kendt for sit levende butiksliv, der trives på grund af sommerhusgæsterne. Her er også foreningsliv i skæppemål, og byens ildsjæle står klar til at tage i mod, når børnene efter skole skal til svømning, mor til squash og far i løbeklub.

Nørre Nebel ligger placeret, så du nemt når andre større byer i området. Du kan for eksempel køre til Skjern eller Varde på 25 minutter eller Esbjerg eller Herning på en time. Der er også togstation i byen, som gør det let for de unge, når de skal videre på uddannelse.

Et smørhul midt i naturen

Er du til en stille gåtur i skoven eller fuld knald på mountainbiken over stok og sten?

I Blåbjerg Plantage lige uden for Nørre Nebel er der stier til begge aktiviteter. Her tilbagelægger byens løbeklub også mange kilometer.

En cykeltur mod vest og så rammer du Vesterhavet, som er en udflugt værd både sommer og vinter. Det mere stille vand finder du ved Filsø, hvor kronhjorte og havørne flokkes. Også Ringkøbing Fjord nogle kilometer mod nord lokker med vandsport, hygge i Bork Havn eller frisk fisk i Hvide Sande.

Afstande til andre byer

  • Esbjerg: 47 minutter (44 km)
  • Skjern: 31 minutter (29 km)
  • Grindsted: 49 minutter (50 km)
  • Vejen: 60 minutter (78 km)
  • Vejle: 84 minutter (94 km)
  • Varde: 28 minutter (24 km)
  • Ringkøbing: 52 minutter (55 km)

Fritid og foreninger

Slip familien fri i fritiden

I Nørre Nebel er der rigeligt at tage sig til, når skolen er slut, og familien skal motioneres. Med egen svømmehal er der for eksempel svømme- og vandtræning for alle aldre. Er du mere til fast grund under fødderne, kan du vælge mellem alt fra fodbold, gymnastik, padeltennis og skydning til taekwondo, esport og ridning.

Skole og børnepasning

I Nørre Nebel byder Blåbjergskolen dig indenfor i et børneunivers. Her kan du sende børnene afsted fra de første år i både vuggestue og børnehave over skolestart til den afsluttende eksamen i 9. klasse.

Til de små er der også mulighed for at vælge dagpleje. Når børnene er begyndt i skole, er der gode stisystemer i byen samt skolepatrulje, så ungerne trygt kommer afsted. De unge mennesker i byen bruger togforbindelsen flittigt både mod syd og nord til ungdomsuddannelserne.

Vil du gerne vide mere om Blåbjergskolen og skolens afdelinger, kan du besøge dem her:

Dagtilbud (integreret institution)

Nørre Nebel som by

Butikker og indkøb

Du kan købe stort set alt i Nørre Nebel, som huser utroligt mange butikker for byens størrelse. De mange sommerhusgæster i området skaber nemlig grundlag for et rigt handelsliv, som alle byens borgere nyder godt af.
Her finder du udover et stort udvalg af dagligvarer både tøj og sko til hele familien, byggemarked og rigelige muligheder for at finde en gave til både børn og voksne.

Boliger i Nørre Nebel

Leder du efter et begynderhus til dig og din lille familie, eller er du på udkig efter mere plads? Nørre Nebel giver dig både mulighed for at finde et praktisk parcelhus eller en smuk gammel villa. Der er også flere muligheder for at leje en bolig.

Vil du se boliger til salg?
Besøg Boliga.dk

... eller søger du lejebolig
Besøg Varde Bolig Administration

Byrepræsentanter